Комунальний заклад ЦЕНТР ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ Губиниської селищної ради Новомосковського району, Дніпропетровської області

запам'ятати

Районний семінар-практикум з технічної та декоративно-прикладної творчості для керівників гурткув та вчителів шкіл району

4 лист. 2019
4 листопада 2019 року традиційно в смт. Губиниха на базі КЗПО «Центр позашкільної освіти» (директор Христюк Н.Б.) відбувся районний семінар-практикум з технічної та декоративно-прикладної творчості для керівників гуртків та вчителів шкіл району.

4 листопада   2019 року традиційно в смт. Губиниха на базі  КЗПО «Центр позашкільної освіти»  (директор Христюк Н.Б.)  відбувся  районний семінар-практикум з технічної та декоративно-прикладної творчості для  керівників гуртків та вчителів шкіл району.

Відкрила семінар методист відділу освіти райдержадміністрації Таміла Дмитрівна Москаленко. Ознайомивши всіх з методичними рекомендаціями про роботу гуртків та їх співпрацю  в умовах НУШ.

Неабиякої витримки та уміння  потребує техніка паперопластики з елементами оригамі, майстер-клас якої показала Ніна Іванівна Вільчавська, керівник гуртка Центру позашкільної освіти. Учасники семінару із задоволенням виготовили вітальну листівку у техніці POP-UP та  об’ємні новорічні прикраси з паперу в форматі 3D.

Олена Іванівна Оліфер, керівник гуртка «Геграфічне краєзнавство», ознайомила  присутніх з умовами проведення обласної фольклорно-етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю».

Інформацію про масові заходи центру позашкільної  освіти у 2019-2020 навчальному році подала Галина Григорівна Павленко, культорганізатор Центру.

Підкресливши, що роботи та документація до них повинні чітко відповідати інформаційно-методичним  рекомендаціям  щодо організації та проведення конкурсів.

Родзинкою семінару став майстер-клас «Плетіння з соломи»  Арбатової Поліни Семенівни, члена Дніпропетровського об’єднання майстрів української народної творчості. Учасники семінару наполегливо виконували вироби з еластичного природного матеріалу – соломки.

Заключним акордом семінару-практикуму були поради методиста Любов Іванівни Герасименко «Використання  на заняттях гуртків ігор та вправ, розвиваючих творче мистення». Перед кожним керівником гуртка постійно стоїть проблема, як уникнути психічних та фізичних перевантажень школярів, адже вони приходять в гурток  після 6-ти годинної роботи в школі. З учасниками семінару були проведені ігри та вправи, побудовані на творчому мисленні, що дають можливість переключити гуртківців з загальноосвітнього процесу навчання на активний творчий.