Комунальний заклад ЦЕНТР ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ Губиниської селищної ради Новомосковського району, Дніпропетровської області

запам'ятати

Що робити у випадку хімічної атаки?

12 квіт. 2022
1. Зачиніть щільно двері, вікна, димоходи та вентиляції. 2. Скористайтесь скотчем чи папером, щоб заклеїти всі щілини та отвори у вікнах. 3. Увімкніть радіо чи телевізор, щоб отримувати оперативні новини та подальші вказівки. 4. Подзвоніть близьким та попередьте про небезпеку та ймовірність евакуації. 5. Переконайтесь, що всі побутові прилади та газ вимкнено. *Якщо оголошено евакуацію, ваші дії:* 1. Візьміть з собою аптечку. 2. Одягніть максимально закритий одяг, щоб залишилось якомога менше відкритої шкіри. 3. Користуйтесь протигазом або ватно-марлевою пов’язкою, змоченою водою або 2-5 % розчином питної соди (при ураженні хлором), оцтової або лимонної кислоти (при ураженні аміаком). 4. Виходьте по сходах. 5. Нічого не торкайтесь, не ступайте в калюжі. 6. Нічого не їжте і не пийте. Важливо: У випадку викиду хлору намагайтеся пересуватися по підвищеннях, аміаку — низинами. Рухайтесь поперек вітру.

1. Зачиніть щільно двері, вікна, димоходи та вентиляції.
4. Подзвоніть близьким та попередьте про небезпеку та ймовірність евакуації.
5. Переконайтесь, що всі побутові прилади та газ вимкнено.

*Якщо оголошено евакуацію, ваші дії:*

1. Візьміть з собою аптечку.
4. Виходьте по сходах.
5. Нічого не торкайтесь, не ступайте в калюжі.
6. Нічого не їжте і не пийте.